content-display

ارسال پاسخ 

• 0 رأی - میانگین امیتازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
امتیاز موضوع:
دکتر الهی قمشه ای
ارسال: #1
۱۶ دي ۱۳۸۹, ۰۶:۳۵ عصر (آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۶ دي ۱۳۸۹ ۰۶:۳۷ عصر، توسط Omid Khojasteh.)
دکتر الهی قمشه ای
سلام بر دوستان

به علت اینکه بنده توان تعریف کردن از این شخصیت بزرگ را برای شما ندارم،و امکان دارد تعریف من در معرفی ایشان کافی نباشد و اصل مطلب را بیان نکند به همین علت سایت زیر را جهت آشنایی بیشتر با ایشان به شما معرفی و به دو بیت زیر بسنده میکنم.
http://www.drelahi.net

از وجود خود چو نی گشتم تهی**** نیست غیر از خدایم آگهی
چون که من من نیستم این دم ز اوست**** پیش این دم هر که دم زد کافر اوست

[تصویر:  download.php?file=3e8e890295be32a81f2840230f73595f]

به جای لعن تاریکی بیا شمعی برافروزیم...
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 تشکر شده توسط : pasokhi ، Majid
ارسال: #2
۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۰, ۰۸:۲۷ عصر (آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۰ ۰۸:۳۲ عصر، توسط Omid Khojasteh.)
RE: دکتر الهی قمشه ای
365" روز با قرآن "تازه ترین کتاب حسین الهی قمشه‌ای ، ادیب و عرفان‌پژوه، در 1050 صفحه از سوی انتشارات سخن به بازار کتاب عرضه شده است.

به گزارش همشهری آنلاین این کتاب چهارمین کتاب از مجموعه 365 روز است که در مجموعه جوانان و فرهنگ جهانی توسط اقای قمشه‌ای تدوین و به بازار کتاب عرضه شده است.

پیش ازاین کتاب 365 روز با سعدی و 365 روز با مولانا و 365 روز با ادبیات انگلیسی از سوی آقای قمشه‌آی تدوین و توسط انتشارات سخن به بازار کتاب عرضه شده بود که عمده این ‌آثار چندین باز تا کنون تجدید چاپ شده‌اند.

به نوشته دکتر حسین الهی قمشه‌ای کتاب «365 روز با قرآن» در قلب مجموعه‌کتاب‌های یاد شده قرار دارد. کتابی که در عرض کتاب‌های دیگر نیست، بکله در طول آنهاست. در این کتاب 365 قطعه کوتاه و بلند از کتاب وحی ، برای آشنایی جوانان با تعلیمات جهانی قرآن انتخاب شده و به زبانی ساده و البته با بهره‌گیری از تفسیرهای عرفانی و نیز اشعار بزرگان ادب و عرفان توضیح داده شده است.

آقای قمشه‌ای در این کتاب کوشیده است،تا تصویری از اطوار گوناگون کلام فارسی آیات را به دست دهد. ترجمه عمده آیات از خود آقای قمشه‌ای است و البته در برخی از آیات هم از ترجمه به گفته خودش«فیاض پدر» هم بهره برده است.

کتاب تفسیر در معنی اصطلاحی کلمه که به تفاسیری چون کشاف و مجمع‌البیان و المیزان و امثال آنها اطلاق می‌شود نیست،بلکه بیشتر انعکاسی از کتاب وحی در ادب و عرفان فارسی و اسلامی است و نگاهی است به قرآن از دیدگاه ادبی،و زیبایی‌شناسی و اخلاقی،‌اجتماعی و عرفانی و بدین مقصود دعوت رسول اکرم و انبیای پیشین در حهت بیدار کردن فطرت انسان‌ها و یادآوری پیوند عاشقی و معشوقی میان انسان و پروردگار تا از این طریق بتوان بهتر در دل‌های جوانان مفاهیم قرآنی را رسوخ ونفوذ داد.

بر چنین بنیادی مراجع و چشمه‌ای که آقای قمشه‌ای دز تفسیر و شرح آیات از آنها بهره گرفته است،‌تفسیر‌های سنتی نیست،‌بلکه متون ادبیات وحکمت است که به دلیل تسلط خیره کننده مولف در شرح ابیات از آن مضامین بهره برده شده است.

مطلب ابتدایی کتاب ،‌مقاله بلندی است با عنوان کاروان احمد و بقیه مطالب کوتاه و در حد یک یا دو صفحه کتاب را شامل می‌شود.

روند کار آقای دکتر قمشه‌ای بدین گونه است که ابتدا آیه‌ای یا سوره‌ای را به صورت عربی آورده و در کنارش ترجمه انگلیسی قرآن هم آمده و سپس ترجمه و شرح فارسی آن با توضیحات شیوا و خواندنی خودشان آمده است.

مطالب کوتاه و مختصر است و البته همچنانکه از عنوان کتاب برمی‌آید ،‌365 مطلب و نوشته مختصر و مفید را شامل می‌شود.

ارائه یک واژه‌نامه مختصر و مفید و نیز فهرست موضوعی از دیگر مزایای این کتاب است.

سیصد و شصت و پنچ روز در صحبت قرآن: چاپ اول ،انتشارات سخن،مولف:حسین الهی قمشه‌ای/قطع رقعی گالینگور جلد ورنی،1050 صفحه،‌قیمت:18500 تومانi
با سلام و احترام خدمت دوستان گرامی ام

چندی پیش پسر استاد (شاهد الهی قمشه ای)هم کتابی را به عنوان"زیرکی های ملانصرالدین" با مقدمه و توضیحات پدر گرامیشان چاپ کردند.
نگاه استاد به ملانصرالدین و داستان هایش بسیار جالب است،توصیه میکنم که بخوانید .

اینطوری نمیشه باید یه پست "معرفی کتب برگزیده بزنیم":huh:لبخند

تشکر شده توسط : pasokhi ، Karma
ارسال: #3
۱۱ آبان ۱۳۹۰, ۰۲:۱۶ صبح
RE: دکتر الهی قمشه ای
""یا ایها الذین ءامنوا استجیبوا لله و للرسول ءذا دعاکم لما یحییکم و اعلموا ان الله یحول بین المرء و قلبه و انه الیه تحشرون""

o ye who belive! give your response to allah and his messenger,when he callteh you to that which will give you life, and know that allah cometh in between aman andhis heart,and that it is he to whom ye shall,all. be to gathered

ای اهل ایمان ،دعوت خدا و رسول را اجابت کنید هنامی که شما را به حیات ابدی فرا میخواند و بدانید که خدا بین آدمی و قلب او حایل می شود و شما همگی به سوی او محشور خواهید شد

*شگفت آیتی است از نور, زیبایی و درخش زندگی و فروغ حکمت که هزار الماس کوه نور در پیش آنرنگ میبازد،چه سعادتی است دعوت شدن به حیات نو و چه وجد و مستی است در شراب خطاب و احساس قرب با جان جهان که از جان به ما نزدیکتر است.
لذت تخصیص تو وقت خطاب***آن کند که ناید از صد خم شراب مثنوی

در این آیه سه گوهر یگانه از زندگی،عشق و امید به ما هدیه میدهند:یکی آنکه دعوت رسول لز مرگ به زندگی است،بدین معنی که ایمان حیات تازه ای است برای آنان که دعوت رسول را اجابت میکنند و کدام کس باشد که نخواهد زنده شود و روح و روان تازه ای یابد؟ یعنی از ساحت"خور و خواب و خشم و شهوت" که مرتبه ی حیوانی است به ساحت زیبایی دانایی و نیکویی در آید که مقام, آدمیت است.دوم اینکه میفرماید خداوند بین, آدمی و قلب او حایل میشود و این نکته تعبیر دیگری است از اینکه خداوند از نفس ما به ما نزدیکتر است زیرا آنکه نزدیکتر است میتواند میان ما و چیز دیگر حایل شود و آدمی اگر بخواهد از نفس خود بگریزد و از بلای او در امان بماند هیچ کس نمیتواند بین او و خودش حایل شود مگر خدا.

**خانم برونته نویسنده و شاعر قرن 19 انگلیس و خواهر کوچکتر, خانم امیلی برونته در قطعه شعری ضمن شکایت از نفس خویش که یک دم او را آسئده نمیگذارد،روی در پروردگار میکند و میکوید من از دست نفس به کجا بگریزم مگر تو که از من به من نزدیکتری و میتوانی بین من و نفس من حجاب و حایل شوی.

و......

قسمتی کوچک و در عین حال بزرگ از کتاب "365 روز با قرآن"

ارسال پاسخ 

موضوع‌های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  مشاعره Majid 258 19,524 ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۱ ۱۱:۰۱ عصر
آخرین ارسال: Karma
  هرچه میخواهد دل تنگت بگو Arashmobileboy 168 19,560 ۱۵ فروردين ۱۳۹۱ ۰۱:۳۴ عصر
آخرین ارسال: mehrnaz
  نوروز 1391 pasokhi 1 110 ۱ فروردين ۱۳۹۱ ۱۲:۱۹ عصر
آخرین ارسال: Karma
  کی میتونه یه این سوال (هوشی)جواب بده؟ Karma 3 1,165 ۱۱ اسفند ۱۳۹۰ ۰۳:۰۹ عصر
آخرین ارسال: سجاد1992
  اینگونه نگاه کنیم! Omid Khojasteh 4 567 ۷ اسفند ۱۳۹۰ ۰۶:۰۹ عصر
آخرین ارسال: Omid Khojasteh

پرش به انجمن:

تماس با ما انجمن دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی لاهیجان بازگشت به بالا بازگشت به محتوا بایگانی پیوند سایتی RSS

Persian Translation by MyBBIran.com - Ver: 3.7